Bgs International • IBEG - International BioEngineering Group

Romania - Mai multe informa?ii


<<< înapoi la BGS International


BGS Ingenieurbiologie an -ökologie GmbH is looking for a new partner in Romania. Please contact us:
bgs@bestmann-green-systems.de

Sisteme de Inginerie Biologica
Efectele valurilor si curentilor de-a lungul malurilor raurilor vor conduce, in anumite situatii, la deteriorare daca nu se prevede un sistem de control al eroziunii. Interventia omului asupra mediului inconjurator trebuie sa aiba in vedere interesele protectiei mediului, perspectiva reabilitarii si posibilitatea populatiei de a experimenta avantajele. Astazi mai mult decat oricand, trebuie sa imbinam nevoile populatiei cu administrarea eficienta a resurselor naturale. Toate actiunile noastre trebuie sa fie conduse de proceduri rationale si tratament atent al patrimoniului natural. Este o conditie esentiala ca planeta sa ramana "locuibila" si atractiva pentru generatiile viitoare.

Utilizarea "ingineriei biologice" permite utilizarea metodelor constructive compatibile cu cerintele ecologice. Aceste metode nu inlocuiesc intotdeauna solutiile ingineresti clasice, dar in multe situatii se aseamana cu dezvoltarea naturala.

Firma noastra s-a dedicat, chiar de la infiintare, acestui principiu. Suntem siguri ca atunci cand se aplica cunostintele si experienta noastra, se poate gasi o solutie adecvata acceptata de Arhitectul de Mediu si Inginer.

Stabilizarea malurilor erodate
In zonele cu spatiu limitat, materialele alese trebuie sa fie compacte si capabile sa suporte fortele hidraulice in timpul asigurarii conditiilor de colonizare continua pentru plante. Rulourile de Fibre Precultivate ancorate ferm in substrat vor proteja baza taluzului si vor retine depunerile. In cazurile malurilor erodate pe adancimi mai mari, Rulourile de Roci asigura o baza stabila pentru instalarea Rulourilor din Fibre precultivate.


Reabilitarea malurilor lacurilor
Valurile generate de siajul navelor si vant sunt adesea cauza eroziunii malurilor abrupte. O plantare eficienta a plantelor semiacvatice, odata implementata, poate atenua impactul de intensitate rezonabila al valurilor. Multe specii au capacitatea de a disipa energia valurilor prin intermediul frunzelor si elasticitatii tulpinii. Un spargator-de valuri din structura Rulourilor de Fibre precultivate, sau in cazurile extreme din structura Rulourilor de Roci, calmeaza apele, retine substratul si sustine cresterea.

Cu toate acestea, doar o plantatie viguroasa este capabila sa se dezvolte. Saltelele de Plante Precultivate suporta solicitarile valurilor si protejeaza radacinile si rizomii, chiar si in
zonele expuse.

Controlul eroziunii cu plante ierboase si lemnoase
In raurile si lacurile turbulente fortele de eroziune pot spala solul, plantele si semintele, prevenind astfel generarea vegetatiei indigene. Solutiile ecologice si totodata estetice pot fi intrunite prin utilizarea unor platforme plantate cu specii lemnoase sau cu dezvoltare ascendenta. Saltelele de Plante Precultivate sau Covoarele de Plante sunt active, filtre biodegradabile care colecteaza si stabilizeaza sedimentele. Plantate dens si inradacinate temeinic, ele se dezvolta intr-o plantatie semiacvatica infloritoare.

Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati!

<<< înapoi la BGS International